מחקר: מצב השירותים הפסיכולוגיים בישראל – מדכא

מחקר שפורסם לאחרונה מלמד על פערים אדירים בין הביקוש להיצע בתחום הפסיכולוגי בישראל. יו"ר הסתדרות הפסיכולוגים, יורם שליאר: "מדינת ישראל מועלת בתפקידה והציבור סובל"
מערכת | 27.02.2023

"בישראל של שנת 2023 מענה פסיכולוגי הולם הפך להיות רק של בעלי ממון, המדינה מועלת בתפקידה – ישראל נמצאת במצב חירום נפשי. שרותי הפסיכולוגיה הציבורית מיובשים. ציבור העובדים וציבור המטופלים פשוט מוזנחים. מאחורי המספרים עומדים בני אדם שסובלים", כך אמר ראש הפורום ויו"ר הסתדרות הפסיכולוגים, יורם שליאר בכנס חירום שהתקיים בתל אביב לאחרונה.

N12 דיווח כי ממחקר של הפורום להצלת הפסיכולוגיה הציבורית וקרן ברל כצנלסון עלו נתונים מטרידים מאוד אודות הצורך בתמיכה נפשית בציבור הרחב. 82% ממשתתפי המחקר דיווחו על פגיעה משמעותית בתפקוד היום-יומי, 72% ציינו שהיו ימים שבהם לא יכלו להמשיך בפעילות השגרתית. הפגיעה, לפי המחקר, היא ב-3 תחומים מרכזיים: שמירה על יחסים קרובים עם אנשים ויצירת קשרים חדשים, תפקוד כהורים ותפקוד בעבודה.

מהמחקר עלה עוד כי בשנת 2018 , במסגרת רפורמה בבריאות הנפש קופות החולים קיבלו תוספת תקציבית של 400 מיליון שקלים לטובת הנגשת הטיפולים בתחום בריאות הנפש במסגרת הקהילה, אך לא סיפקו את מלוא הטיפולים שתוספת התקציב נועדה לממן, כמו לדוגמה תוספת פסיכולוגיות.

לפי המחקר, כ-60% מהפונים לפסיכולוגיה הציבורית נאלצו להמתין בין חודש לשלוש שנים לשם קבלת תור לפסיכולוג בשירות הציבורי ומעל חצי שנה בשירות הפסיכולוגי הפרטי.

מהמחקר עולה כי דיכאון היא מחלה ששכיחותה בחברה בישראל גדולה מזו של מחלות לב. ההערכה היא שכ-67% מתלמידי חטיבת הביניים סובלים מדיכאון. השכיחות הזו צפויה להמשיך ולעלות אם לא יינתן מענה אמיתי למשבר בשירותים הפסיכולוגיים בישראל.

קטגוריות: החדשות, בריאות

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *