אודות רגישות – הבית הדיגיטלי של בעלות ובעלי המוגבלויות בישראל

פורטל התוכן "רגישות", מקבוצת מדיה היפר לוקאלית בע"מ, הוא פלטפורמה דיגיטלית ייעודית – הכוללת אתר אינטרנט ודפים ברשתות החברתיות – אשר תכליתה לסקר, לקדם ולהגביר את המודעות, הרגישות והאכפתיות כלפי בעלות ובעלי מוגבלויות בישראל, כלפי בנות ובני משפחותיהם וכלפי האישים והארגונים שנותנים מענה לצרכיהם הייחודיים. ובכך – לשפר את איכות החיים, הזכויות ושוויון ההזדמנויות של אוכלוסיה חשובה זו.

מעטים יודעים, שכ-15% מאוכלוסיית העולם הם אנשים עם מוגבלויות. על פי הערכות ארגון הבריאות העולמי, מדובר בכ-750 מיליון מבוגרים ובכמאה מיליון ילדים. בישראל שיעור בעלי המוגבלויות גבוה אף יותר: כ-17% מתושבות ומתושבי הארץ הם אנשים עם מוגבלויות. המדובר ביותר ממיליון וחצי ישראליות וישראלים, שרבים מהם אינם זוכים לתיעדוף ברמה הלאומית, רבים אינם מוגדרים על ידי רשויות המדינה כמוגבלים, והשירותים המיועדים להם מבוזרים בין גורמים ציבוריים ופרטיים רבים.

מתוך אוכלוסיית בעלי המוגבלויות בישראל, כמעט 300,00 הם ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18; כחצי מיליון בעלי מוגבלויות הם מעל גיל 65 (שיעור בעלי המוגבלות עולה עם הגיל); וכמעט 800,000 ישראליות וישראלים הם בעלות ובעלי מוגבלויות בגילאי 18 עד 64. לכ-6% מכוח העבודה בישראל, כלומר לכ-6% מהאוכלוסיה בגילאי 20 עד 64, יש מוגבלות חמורה המפריעה להם מאוד בפעילות היומיומית. מדובר בכמעט 300,000 אזרחיות ואזרחים. לכ-10% נוספים (כמעט חצי מיליון איש) יש מוגבלות מתונה המפריעה בפעילות היומיומית.
בפועל, אין בישראל אפילו הגדרה מוסכמת של המושג "מוגבלות". למשל, המוסד לביטוח לאומי קובע זכאות לקצבאות נכות, ושירותים לאנשים עם מוגבלות, על בסיס הגדרות רפואיות בלבד. אבל כיום מקובל בעולם המערבי, המודרני, להוסיף להגדרה גם מרכיבים חברתיים, המתמקדים במוגבלות תפקודית הנובעת מחסמים חברתיים וסביבתיים, ולא רק כתוצאה מלקות רפואית. הגדרות כאלה כן מופיעות, במידה מסויימת, בחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998, ובאמנה הבינלאומית בדבר זכויות אנשים עם מוגבלות.

יתרה מכך. בישראל אין מאגר מידע ארצי, כולל, מדוייק ומעודכן, אשר מאפשר לדעת את מספר האזרחים עם מוגבלות. מקורות המידע השונים מספקים נתונים חלקיים ולא עדכניים. למשל, במוסד לביטוח לאומי מצוי מידע רק על אנשים שעברו ועדות רפואיות, והוכרו להם אחוזי נכות, ומקבלים קצבת נכות כלשהי. במשרד הבריאות מצוי מידע על מתמודדי נפש שצורכים שירותי סל שיקום. במינהל מוגבלויות במשרד הרווחה מצוי מידע על אנשים עם מוגבלות, הרשומים במחלקות לשירותים חברתיים, כלומר אלה שזכאים לשירותים של משרד הרווחה בגלל המוגבלות שלהם. ואפילו הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אוספת נתונים חלקיים בלבד, על רשימה חלקית של סוגי המוגבלויות.

החזון והחלום שלנו – צוות פורטל התוכן הדיגיטלי "רגישות" – הוא להשמיע את קולם של בעלות ובעלי המוגבלויות בישראל, בנות ובני משפחותיהם, והאנשים הטובים והגופים שנותנים מענה לצרכיהם. "רגישות" הוא הבית הדיגיטלי של יותר ממיליון וחצי אזרחיות ואזרחי ישראל, ושל בני משפחותיהם ומאות אלפי עובדות ועובדי התעשייה החשובה, שנותנת מענים לצרכיהם המיוחדים בתחומי הבריאות, הרווחה, החינוך, הניידות, הפרנסה והתעסוקה, שוויון הזכויות, ובכול רבדי ההשתלבות המלאה בחברה, במשק ובכלכלה.

דרכים ליצירת קשר

אתר: www.regishut.co.il

דוא"ל: contact@hlm.co.il

טלפון או וואצאפ: 051-2289909

כתובת למשלוח דואר: האקליפטוס 9, קדימה-צורן, מיקוד 60920.