
תוכנית "מתחברים לנוער בחופים" הקימה מוקדי סיוע לחודשי הקיץ
לצד הרגיעה וההנאה בחופשה הגדולה, והבילוי במקומות הבילוי המרוחקים, בחופים ובערים, יש גם סיכונים: שימוש לרעה בסמים ואלכוהול, לחץ חברתי, מיניות לא מוגנת או מובחנת, אלימות וסיכון לניצול מסוגים שונים.
כדי לסייע ולאתר נערים ונערות במצבי סיכון, מפעילה 360 – התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון את תוכנית הקיץ "מתחברים לנוער בחופים".
עשרות אלפי בנות ובני נוער פוקדים מדי שנה את מתחמי התוכנית 'מתחברים לנוער בחופים' במהלך חופשת הקיץ
במסגרת התוכנית יפעלו שבעה מתחמים במקומות בילוי של בנות ובני נוער שנמצאים הרחק מביתם. צוותי המתחמים מבצעים סיורים באזור המתחם, שואלים לשלומם של בני הנוער ומסייעים להם במידת הצורך.
בתוך המתחמים נמצאים אנשי צוות ומתנדבים המדברים ומשחקים עם בנות ובני הנוער, ואם עולה צורך ורצון לסיוע מצד הנערים או הנערות הם יכולים לפנות גם לאנשי טיפול הנמצאים במתחם ויכולים לחבר אותם לגורמי טיפול ביישוב ממנו הם מגיעים.
הגופים השותפים לתוכנית: התוכנית פועלת בשיתוף פעולה של מספר משרדי ממשלה: משרד הרווחה, משרד החינוך, הרשות הלאומית לביטחון קהילתי, ובשיתוף שבעת הרשויות המקומיות המפעילות את המתחמים.
הישגי התוכנית בשנה שעברה: בשנה שעברה דיווחו אנשי הצוות במתחמים על כ-3,000 שיחות משמעותיות עם בני הנוער ועל כשלוש מאות נערים ונערות שביקשו והופנו לקבל סיוע גם ביישובים מהם הגיעו, מתוכם ניתן למנות נערים ונערות על רצף ההתמכרות, נערים ונערות שנשארו ללא מקום לימודים והיו בסכנת נשירה, נערים ונערות שחוו הזנחה ודחיה במשפחותיהם, נערים ונערות שביקשו סיוע בגיוס לצה"ל ועוד.
רשימת מוקדי הסיוע ברחבי הארץ:
תל אביב, חוף ירושלים – תאריכי הפעילות 30 ביולי ועד 20 באוגוסט, 2023.
צפת, גן המצודה – תאריכי הפעילות 27 ביולי ועד 18 באוגוסט, 2023.
אילת, טיילת מלכת שבא;
ירושלים, בי"ס ניסוי ובמזרח העיר;
טבריה, חוף שקמים;
מ.א. גולן, חוף לבנון;
עמק הירדן, מורד הירדן.
תגובות