ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, 09.08.23, חתימה על הסכם שכר עם ציבור מורי העברית באולפנים (צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת)
ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, 09.08.23, חתימה על הסכם שכר עם ציבור מורי העברית באולפנים (צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת)

תם המשבר: נחתם הסכם שכר עם מורי העברית באולפנים

לאחר יותר מחצי שנה ו-15 דיונים שניהלה ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות – נחתם הסכם שכר עבור מורי העברית באולפנים
שי שגב | 14.08.2023

ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בראשות ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) קיימה דיון מעקב מספר 16 בנושא משבר אולפני העברית שהגיע לסיומן בתחילת השבוע לאחר שנחתם הסכם שכר חדש עבור עובדי ועובדות ההוראה באולפנים ללימוד עברית של משרד החינוך.

ח"כ עודד פורר, יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות:"לקח לנו 15 דיונים כדי להביא להסכם שכר, עדיף מאוחר מאשר לעולם לא. ההסכם נחתם רגע לפני תחילת שנת הלימודים תשפ"ד, מורי האולפנים קיבלו את המעמד הראוי שהם זכאים לו. צריך לזכור שחתימת ההסכם היא צעד נוסף בדרך לפתרון של בעיות נוספות בהוראת העברית בישראל. אני מודה לכל חברי הכנסת שלקחו חלק פעיל בתמיכה במאבק שלנו. אי אפשר יהיה להתגבר על הפערים בהוראת החינוך בלי לרתום את המורים עצמם. לאחר החתימה על ההסכם אנחנו נוכל לראות את מורי האולפנים יותר רתומים למשימה של שיפור הוראת העברית. מעתה ואילך, מערך האולפנים של משרד החינוך יצטרך לתגבר את מספר האולפנים כדי לעמוד בקצב העלייה הגדול של העולים שמגיעים לישראל".

שירה גרוס, אגף שכר במשרד האוצר: "אנחנו מאוד גאים בהסכם שנחתם אשר מכניס את מורי האולפנים לתוכנית אופק חדש. ההסכם מאפשר להעביר ולנייד עובדים בין אולפנים כולל תגבור כספי מוגבר למורים שיבחרו ללמד באולפני ערב. המסגרת התקציבית של ההסכם שנחתם עומד על עשרות מיליוני שקלים".

עו"ד מאיר אסרף, הסתדרות המורים: "נחתם הסכם קיבוצי חדש שמהווה בשורה מבחינת שכר ומבחינת קדמה. מורי העברית שמחים מאוד על חתימת ההסכם, יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד נכנסה באופן ישיר למו"מ. הגיע העת לקלוט מורות חדשות בהעסקה ישירה ללימוד עברית באולפנים של משרד החינוך. צריך להסיט תקציבים ממימון שוברים לאולפנים הפרטיים לקליטת מורים חדשים תחת משרד החינוך".

ד"ר שרי פייר, משרד העלייה והקליטה: "האולפנים הממשלתיים הם ליבת מערך לימודי העברית, אנחנו במשרד מברכים על חתימת ההסכם והשר הפעיל לחצים גדולים כדי לחתום על ההסכם כמה שיותר מהר. גייסנו תקציב נוסף של כ- 3.5 מיליון שקלים לטובת תגבור שוברים ללימוד עברית באולפנים הפרטיים. כיום כל עולה שמבקש לקבל שובר יקבל אותו. מתחילת שנת 2023 ועד היום חילקנו כ- 6,000 שוברים ללימוד עברית. בשבוע הבא אנחנו מקיימים כנס מיוחד עם כל הספקים שלנו כדי לחשוב איך משפרים ומכניסים יותר כלים טכנולוגיים להוראת העברית. המיזם המשותף שלנו ללימודי אולפן מקוון יחד עם הסוכנות היהודית נמצא בשלבי הקמה אחרונים ואנחנו מקווים שהוא יתחיל לפעול כמה שיותר מהר". רינה זסלבסקי, הסוכנות היהודית: "התחלת המיזם המשותף יחד עם משרד העלייה והקליטה יתחיל באופן מדורג ברגע שיתקבלו כלל האישורים".

מעוז ביגון, משרד החינוך: "אני מודה לכל השותפים לדרך שהצליחו להביא בסופו של דבר לחתימה על הסכם ראוי עבור מורי האולפנים. אנחנו לומדים את ההסכם ונערכים לגיוס 40 מורים שחסרים במערכת. התקדמנו הרבה באיכות ההוראה ובלימוד ההיברידי המקוון, איכות ההוראה אצלנו במשרד החינוך היא ברמה גבוה מאוד".

ח"כ טטיאנה מזרסקי (יש עתיד): "הדיון הראשון שיזמתי עם הכניסה שלי לכנסת היה על מצב אולפני העברית במשרד החינוך. למרות החתימה על ההסכם, המשבר עדיין קיים ובשלב ראשון צריך לגייס ולהכשיר עוד מורים. השפה היא הבסיס לקליטה איכותית במדינת ישראל. צריך לבחון שיטות הוראה חדשות שמתאימות לעידן הדיגיטלי ולבחון את תוכנית השוברים ללימוד באולפנים הפרטיים. ככל שהעולים החדשים ילמדו עברית בצורה מהירה ואיכותית, ככה הקליטה בישראל תהיה טובה יותר".

ח"כ זאב אלקין (המחנה הממלכתי): "אני מודה לח"כ עודד פורר שלא ויתר לאורך הדרך. צריך להבין שהסכם השכר שנחתם יעצור את גל העזיבה ועכשיו צריך להתרכז בקיצור התורים הממושכים ולגייס מורים חדשים לתוך המערכת. לאחר שהגענו להסכם צריך לטפל בבעיות שנוצרו לאורך הדרך. צריך להיות הוגנים כלפי העולים – בשנה החולפת היו עולים שהשתמשו בשובר כתחליף לאולפן הבסיסי, לאותם עולים צריך לדעת לספק שובר נוסף כדי שיוכלו ללמד עברית באולפן מתקד​ם. אנחנו בוועדה צריכים להמשיך ולעקוב אחר הפעולות שנעשות כדי לקצר את משך התורים הארוכים ללימוד עברית באולפנים הממשלתיים".

יו"ר הוועדה ח"כ פורר סיכם את הדיון: "מספר העולים שיגיעו לישראל בשנת 2023 יהיה גבוה ודומה למספר העולים שהגיעו בשנת 2022. עומדות לפתחנו שלוש סוגיות מרכזיות שדורשות המשך טיפול: הראשונה, אנחנו מצפים שעולים שהשתמשו בשובר לאולפן פרטי לצורך לימוד עברית בסיסית יזכו לשובר נוסף שיעניק להם את תכלית של למידה מתקדמת של השפה העברית. הסוגיה השנייה, צריכה להיות סטנדרטיזציה במבחן ידיעת העברית ולא לחייב עולים לעבור אולפן אם הם כבר יודעים עברית ועומדים בקריטריונים. סוגיה שלישית, שיפור בתנאים הפיזיים של הכיתות ומבני האולפנים. נפתרה בעיה אחת משמעותית ואני מצפה לסיוע משותף של כלל האולפנים בדרך לפתרון יתר הבעיות".

קטגוריות: רווחה

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *