חוק הנוטה למות. אילוסטרציה

18 שנים לחוק החולה הנוטה למות: ב-31.3 כנס של עמותת ליל"ך

העמותה משיקה צמידים המיידעים את הצוות הרפואי ברצונו של חולה שלא לקבל טיפול מאריך חיים. תוכנית הכנס כאן
שי שגב | 23.03.2023

ביום שישי, 31 במרץ, תקיים עמותת ליל"ך – לחיות ולמות בכבוד, את הכנס השנתי של עמותה, במטרה להעלות את המודעות הציבורית לחוק ולזכויות הנלוות לו. במסגרת הכנס תתקיים סדרת הרצאות של אנשי ציבור, מנהלי מחלקות בבתי חולים ובכירים בעמותת ליל"ך.

באירוע תוצב עמדה בה אפשר יהיה לחתום על טופס "ייפוי כוח נוסח מקוצר לחוק החולה הנוטה למות", ותינתן הדרכה למשתתפים במקום. בנוסף, העמותה תשיק באירוע צמידים, אותם יכולים לענוד חברי עמותת ליל"ך שמילאו טופס הוראות רפואיות מקדימות או ייפוי כוח מקוצר. כך יוכל החולה ליידע את הצוות הרפואי ברצונו שלא לקבל טיפול מאריך חיים.

בין הנציגים באירוע ויישאו דברים: שרת הבריאות והשגרירה לשעבר – יעל גרמן, שתספר על פעילות משרד הבריאות לקידום זכות האדם להימנע מסבל בסוף חייו; חברת הכנסת לשעבר, ד"ר ענת מאור – יו"ר עמותת ליל"ך ומיוזמי חוק החולה הנוטה למות, שתדבר על החזון והישגי ליל"ך בשנה החולפת ועל תכנית עבודת הארגון לשנת 2023; פרופ' דודי האוזנר – מנהל המחלקה הפליאטיבית בתל השומר יספר על הטמעת חוק החולה הנוטה למות בבתי החולים; לילך פריזאט לנדסברג – אחות מומחית קלינית בפליאציה ב״צבר רפואה", תדבר על הליך סדציה פליאטיבית; איילה גרבר – מנהלת המרכז להנחיות רפואיות מקדימות במשרד הבריאות תדבר על חידושים במשרד הבריאות: טפסים דיגיטליים והנגשת המידע בבתי החולים; פרופ' יורם יובל – פסיכיאטר וחוקר מוח, ידבר על כאב נפשי ומשמעויותיו. את הכנס תנחה אשת התקשורת וחברת הכנסת לשעבר – מיקי חיימוביץ'.

אף ש"חוק החולה הנוטה למות" נחקק כבר ב-2005, מעטים הישראלים המודעים לזכויות הנלוות אליו, המאפשרות לכל אדם החל מגיל 17 וגם בהיותו בריא, להשאיר הנחיות בכתב לצוות הרפואי ולקבוע האם הוא מעוניין להאריך את חייו באמצעים מלאכותיים או לבחור בהקלת הסבל בסוף החיים. נכון להיום, רק 1.5% מהאוכלוסייה חתומה על טופס זה, לעומת 33% בארצות הברית.

יום שישי, 31 במרץ, 2023, בשעה 09:00, במרכז רייך ארלוזרוב 106, תל אביב. הכניסה חופשית בהרשמה מראש.

קטגוריות: רווחה, בריאות

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *