
החל מיום שני: עיצומים בכל מסגרות הרווחה
המסגרות לטיפול באנשים עם מוגבלויות, שנמצאות במחסור חמור בכוח אדם, יעברו לעבוד במתכונת חירום החל מיום שני. ההחלטה התקבלה אתמול (ראשון) בתום פגישת חירום בין מנהלי המסגרות המובילים את המאבק, שתכלול הפסקת קליטת דיירים ופתיחת דירות חדשות וכן עצירת שיתוף הפעולה המקצועי עם משרד הרווחה בכל הנוגע לקורסים ולהשתלמויות עובדים.
העיצומים ישפיעו על כ-18 אלף חוסים שנמצאים במסגרות לאנשים עם מוגבלויות.
ארגוני המסגרות הפרטיות לטיפול באנשים עם מוגבלויות בישראל דורשים העלאת שכר של המטפלים והמטפלות ל־42 שקלים לשעה, תשלום מענקי התמדה בסך 3,000 שקלים, ותשלום תוספת ותק לצורך שימור עובדים. על פי ההערכות, עלות התשלומים היא כ־300 מיליון שקלים בשנה.
המשבר התרחב בחודשים האחרונים, עם נטישה המונית של מטפלים בשל השכר הנמוך. מטפל סטנדרטי במסגרות רווחה מרוויח שכר מינימום, וכדי להגיע למשכורת סבירה עליו לעבוד משמרות כפולות ומשולשות.
יו"ר ארגון מ.ד.פ, יורם וקשרק: "בשנה האחרונה התרענו על מצוקת כוח האדם ועל משמעויותיה, ודבר לא קרה. כעת הגענו לרגע האמת. ללא שכר הולם לעובדות ולעובדים במסגרות, הענף כולו יקרוס".
ממשרד הרווחה נמסר בתגובה: "אנו נוקטים כמה צעדים לתיקון המצב. רק לאחרונה יצאה לדרך תוכנית תמרוץ והכשרות לעובדים שמתמידים בעבודתם במסגרות הדיור, במטרה לגייס ולשמר כוח אדם איכותי לטווח הארוך".
ארגון מנהלי הרווחה ברשויות המקומיות מכתב חריף ליו"ר ועדת הרווחה בכנסת, חה"כ ישראל אייכלר ולחברי הוועדה, "בעקבות הדיון המסית", לשון ההודעה שהוציאו. תמי ברששת, יו"ר ארגון מנהלי הרווחה ברשויות המקומיות, מתכוונת גם להגיש תלונה לוועדת האתיקה של הכנסת כנגד חברי הכנסת שהשתלחו בעובדים הסוציאליים ועושים תפקידם בשם החוק ועל-פי המנדט שהמדינה נתנה בידם.
תגובות