
כך דואגים לבעלי החיים שנפגעו במלחמה
אגף הגנה על בעלי חיים במשרד להגנת הסביבה פועל מאז תחילת הלחימה ועוזר במגוון דרכים לבעלי החיים באזור הדרום שנותרו בלא בתים ובלא טיפול, על ידי חלוקת מזון, ציוד רפואי, וביצוע חילוצים ופינויים של בעלי חיים רבים מהאזורים שנפגעו. כל זאת בעזרת התגייסות ושיתופי פעולה עם גורמים רבים שנרתמו למשימה ותקציב ייעודי שהקצה המשרד להגנת הסביבה לשם כך.
נוסף על כך, הוקם חמ"ל לוגיסטי במשמר הנגב אשר בו מאגדים את המזון והציוד הרפואי לשם העברתם לאזורי החלוקה. החמ"ל דואג לחלוקת מזון למגוון בעלי חיים כגון מכרסמים, תוכים, כלבים וחתולים ולמגוון בעלי חיים לפי צורך. החמ"ל הוקם בשיתוף פעולה של המשרד להגנת הסביבה, ד"ר ענת ליכטר, יו"ר איגוד הרופאים הווטרינריים לחיות הבית, ויובל נבון, מנכ"ל צער בעלי חיים רמת גן והסביבה.
בחלק קטן מהמקרים, בדרך לחלוקת המזון והציוד הרפואי, הצליחו אנשי הצוות לחלץ כלבים משטחי ארטילריה, ואף לחבר בין כלבים אובדים למשפחותיהם, כל זאת נעשה בליווי צה"ל וכיתות כוננות יישוביות.
המשרד סייע בחילוץ ובהצלה של עשרות בעלי חיים ששרדו מן המתקפות הקשות ונותרו בלא טיפול בפינות חי בקיבוצים בארי וניר יצחק. מדובר בפעילות משותפת של אגף הגנה על בעלי חיים, מפקחי המשטרה הירוקה של המשרד, נציגי רשות הטבע והגנים, נציגת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, נציגים מצה"ל ועמותת למען חיות הבר.
מפינות החי פונו עשרות בעלי חיים ובהם זוחלים, עופות ויונקים והועברו למקומות מוגנים שהסכימו להחזיק בהם בהתנדבות עד לשיקום פינות החי.
עוד יזם המשרד, בשיתוף פעולה עם הווטרינרים ד"ר מירון גדי וד"ר אור שליט, פינוי של פינת חי בקיבוץ סעד, ובמסגרתו פונו מספר רב של בעלי חיים, לרבות עיזים, נחשים, מגוון ציפורים, ומגוון מכרסמים (צ'ינצ'ילות, ארנבונים ועוד).
חברות לייצור מזון לבעלי חיים ויבואנים פנו לחמ"ל הלוגיסטי ותרמו כמויות גדולות של מזון לבעלי החיים. גם המשרד להגנת הסביבה הקצה תקציב ייעודי למזון ולציוד רפואי לבעלי החיים למטרות אלה להמשך ימי הלחימה באזור הדרום.
תגובות