הילה פיצ'ון מילשטיין. צילום באדיבות קבוצת גיא
הילה פיצ'ון מילשטיין. צילום באדיבות קבוצת גיא

תכירו את רכזת הבית של "בית אלה"

הילה פיצ'ון מילשטיין הגיעה לבית אלה, המיועד לצעירות נפגעות טראומה מינית, דרך מודעה בפייסבוק. היא נהנית מ"רגעים קטנים של התרגשות" - ומקווה להמשיך את השליחות
מערכת | 26.06.2023

תכירו את הילה פיצ'ון מילשטיין, רכזת הבית ב"בית אלה" מ"קבוצת גיא". היא בת 50, נשואה לדני ואם לשני בנים – נועם, בן 19.5 חייל קרבי ואורי, בן 16. היא גרה בבאר יעקב יחד עם משפחתה וכלבה אסקית בת שנתיים וחצי בשם טאי. חובבת מסיבות שנות ה-80.

איך הגעת לתפקידך ב"בית אלה"?

"הגעתי לבית אלה בעקבות מודעה בדף הפייסבוק של קבוצת גיא ואני עובדת בבית אלה מיום הקמת המסגרת באפריל 2021 וזה למעשה ממש הבית השני שלי. התחלתי כמדריכה ומזה יותר משנה אני משמשת כרכזת הבית. במסגרת התפקיד אני משלבת הדרכה טיפולית ומנהלת את כל הקשור לתפעול הבית מהפן הטכני".

ספרי קצת על "בית אלה".

"בית אלה זו מסגרת קצרת טווח לטיפול בנפגעות המתמודדות עם פוסט טראומה מורכבת מינית. המטופלות מגיעות אלינו במצב אקוטי שבו יש עלייה ברמת הסימפטומים  כמו חרדה, דיכאון, דחף לפגיעה עצמית, פלאשבקים, ניתוקים וכדומה. במהלך שהותן הן מקבלות טיפולים קבוצתיים ופרטניים שמטרתם ללמד אותן כלים שיסייעו להן להתנהל בחיים באופן מיטבי יותר".

איך נראה יום העבודה שלך?

"יום העבודה שלי מתחיל ב-7:30 בבוקר בקבלת המשמרת ממדריכת הלילה, ניהול שיחת הבוקר שפותחת את היום, ארוחת בוקר, הכנת ארוחת צהריים מפנקת, וידוא כניסה לקבוצות טיפוליות, ולטיפולים פרטניים, סיוע למטופלות בוויסות, שיחות משמעותיות עימן בנושאים שונים, וידוא ביצוע תורנויות, מתן אישורים ליציאות מהמסגרת, מתן טיפול רפואי בבוקר ובצהריים ועוד. רשמית המשמרת שלי מסתיימת סביב 16:00 בהגעת המדריכות של משמרת ערב אך אני כמובן זמינה ופועלת גם מעבר לכך ככל שנדרש".

מה גורם לך לסיפוק בעבודה?

"רגעים קטנים של התרגשות שקורים כתוצאה מהאינטראקציות המשמעותיות היום יומיות שנוצרות עם המטופלות, ההבדל בין המצב בו הן מגיעות לבין המצב בו הן מסיימות את שהותן במסגרת לאחר כ-4 חודשים מאתגרים. החיוך, הוקרת התודה, דמעות ההתרגשות של כל הצוות והמטופלות בזמן מעגלי הפרידה ולדעת שאמנם אנחנו מלוות אותן רק בנקודת זמן קצרה במסע המורכב מאוד שלהן אך עם זאת מדובר בחוויה מקדמת ומאוד משמעותית עבורן".

ספרי על רגעי שיא בשנה האחרונה?

"בפן ההדרכתי – כל פעם שנוצר קשר משמעותי הוא רגע שיא, כל צעד של מטופלת שהצליחה להתקדם בתהליך שלה הוא רגע שיא וכמובן שכל סיום של תהליך ופרידה הם רגעי שיא והיו לא מעט רגעים כאלה כך שקשה לי לברור רגע ספציפי. בפן הטכני – גייסתי באופן אישי תרומות בסך של כ7,500 שקלים בהם נרכשו אביזרים רבים ששידרגו את הבית וגייסתי מדריכות ומתנדבות חדשות".

מה את מאחלת לעצמך?

"אני מאחלת לעצמי שיהיו לי כוחות להמשיך למלא את השליחות הזו בהנאה, למרות ועל אף המורכבות שלה".

קטגוריות: אנשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *